04/09/1403  
 
یکشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ ۰۸:۵۹ ۴۸
طبقه بندی:
  • فضای کسب و کار
  • اخبار رسانه ها
چچ
کالاهای انبار شده فناوری اطلاعات را ترخیص کنید

درخواست رییس اتحادیه فناوران رایانه از وزیر صنعت

کالاهای انبار شده فناوری اطلاعات را ترخیص کنید

در ماه های گذشته موضوع ترخیص نشدن کالاهای فعالان صنف آی تی از انبارهای گمرک، بحث داغی بوده است که بارها اتحادیه صنف فناوران رایانه این اعتراض را به گوش دولت رسانده و نتیجه ای هم نگرفته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نصر مازندران به نقل ازفناوران - بسیاری از فعالان بازار کامپیوتر که به دلیل ترخیص نشدن کالاهای کامپیوتری خود از انبارهای گمرک اعلام کرده اند که واحدهای تجاری خود را تعطیل می کنند، حالا از کاهش شدیدتر موجودی نسبت به ماه قبل خبر داده و می گویند: تا زمانی که کالاهای جدید وارد بازار نشوند، وضعیت بازار کامپیوتر تغییری نخواهد کرد.
به گفته کیهانی، یکی از فعالان این صنف، این تصور وجود دارد که بازار در حال حاضر مشتری ندارد و تامین موجودی هم دردی از بازار راکد کامپیوتر درمان نمی کند؛ این درحالیست که بازار تشنه کالاهای جدید است و خریداران نیز زیر بار خرید کالاهای قدیمی و از رده خارج نمی روند و در انتظار ورود کالاهای جدید هستند. این فعال صنفی می گوید: نمی توان به صورت قطعی گفت که ورود کالاهای جدید به بازار به رونق بازار ختم می شود؛ اما دست کم کالاهای جدید مخاطبانی که خرید کالا برایشان در اولویت است را به سمت خود کشانده و از سقوط بازار جلوگیری می کند.
یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر هم با بیان این مطلب که مشکل فقط ارائه دلار 4 هزار  200 تومانی نیست، می گوید: این دلار به برخی از فعالان صنفی تعلق گرفته است؛ اما بنا به دلایلی گمرک از ترخیص کالا خودداری می کند و پروسه ترخیص کالا از گمرک بسیار سخت و طولانی شده است.
این موضوع برای مرتبه چندم واکنش رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه ستان تهران را در پی داشته است و وی اعلام کرده است که برای جلوگیری از سقوط بازارهای کامپیوتر، باید روند ترخیص کالا از گمرکات کشور آسان شود. در غیر این صورت تعطیلی بازارهای کامپیوتر اتفاقی دور از ذهن نخواهد بود.
وی در گفتگو با فارساز نامه نگاری با وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد و اعلام کرد که در نامه ای به محمد شریعتمداری وزیر صنعت معدن و تجارت نوشته است که دولت در نرخ گذاری ارز، ضربه سنگینی به صنف فناوران وارد کرده است، زیرا بیشتر کالاهای این صنف (در حدود 97 درصد) وارداتی است و این موضوع  تاثیر بسیار زیادی بر واردات کالاهای آی تی کشور می گذارد.
وی در اد امه نامه خود گفته است که در این صنف تراکنش مالی بسیار بالا است؛ اما سود و بازدهی سرمایه آن حدود یک تا دو درصد است که به دلیل همین تراکنش بالا، مشکلات مالیاتی و بیمه ای، چه از لحاظ مالیات مشاغل و چه از لحاظ مالیات بر ارزش افزوده به وجود آمد که امروز هم با مشکل واردات مواجه شدیم.
میر مهدی افزود: با تصویب قانون های یک شبه برای واردکنندگان و گروه بندی های کالاها و افزایش مشکلات رانت های بانکی و مشکلاتی چون تاییدیه واردات کالا از سوی هر نهاد و سازمان از طرف گمرک و قبول واردات توسط سامانه نیما و دریافت کل مبلغ ثبت سفارش شده به علاوه 35 درصد ضمانت و حتی گرفتن مبلغ هر یورو دو هزار تومان که افراد سودجو از وارد کنندگان دریافت می کنند، باز هم کالاها در گمرک دپو شده است و می دانید که چه هزینه هایی بر این کالا فقط در گمرک تحمیل می شود.
وی در ادامه گفته است که دولت به جای کاهش هزینه ها، باعث افزایش بهای کالای تمام شده در این زمان شده است. به گفته وی، نیت دولت شاید شفاف سازی بود، اما افرادی که در این میان مسوولیت این هدایت از سازمان صنعت معدن تجارت را تا زمان ارسال ارز به تولید کننده خارجی را داشتند، شفاف و صادقانه کار نکردند  و باعث افزایش قیمت کالا شدند.
آیا دولت مردان و مسوولان نمی توانند کمک کنند کالا بدون هیچ مشکلی ترخیص شود، زیرا در هر صورت این ارز از کشور خارج وکالا به صورت قانونی وارد شده، ولی کالا در داخل ایران و گمرکات دپو شده است.
آیا با یک مشکل کوچک مثل تغییر برند یا اضافه شدن وزن باید خود را تحریم کنیم خیلی از این موارد به واردکننده ارتباط ندارد. تولیدکننده خارجی ارز را گرفته و کالا ارسال شده و هیچ طلبی هم ندارد و نمی شود کالا را برگشت زد، زیرا طرف خارجی قبول نمی کند که دوباره ارز را به کشور برگرداند.
به این ترتیب فعالان صنفی در نتظار پاسخ وزیر صنعت، معدن و تجارت به نامه رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه هستند و باید تا آن زمان صبر کرد.

منبع:
آدرس کوتاه شده: