یکشنبه, ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
۱۲:۵۲
۳۶
طبقه بندی:
- فضای کسب و کار
- اخبار سازمان
به گزارش روابط عمومی سازمان نصر مازندران به نقل از ستاد خبری الکامپ 24- صبح دیروز محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همراه با وزیر ارتباطات و حمل و نقل جمهوری آذربایجان، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونان وزیر فاوا و رییس سازمان نظام صنفی رایانهای، الکامپ را رسما افتتاح کردند.
بیست و چهارمین نمایشگاه الکامپ در فضایی بالغ بر 27 هزار متر مربع با بخش های ویژه، شامل؛ الکاماستارز، الکامترندز، الکامگیمز و الکامتاکز بازگشایی شد.
انتقاد وزیر فاوا از فیلترینگ کسب و کارهای نوپا در الکامپ
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاحیه نمایشگاه الکامپ از فیلتر بیدلیل و غیرکارشناسی کسب و کارهای نوپا انتقاد کرد.
محمد جواد آذری جهرمی گفت: ایجاد مانع و احکام فیلترینگهای غیرکارشناسی باعث شده است که کسب و کارهای نوپا نتوانند رشد عادی خود را داشته باشند. به همین دلیل به کسانی که در داخل کشور تلاش میکنند به تصور خودشان برای کسب و کارها دستانداز ایجاد کنند میگویم که جوانان ایرانی با توانمندیها و ظرفیتهایی که دارند، میتوانند در فضای رقابتی توسعه را رقم بزنند.
وی گفت: تحول دیجیتال در هر حالت شکل خواهد گرفت و آینده کشور در این مسیر رقم خواهد خورد. به همین دلیل نمیتوان با ایجاد مانع و تلاش برای گرفتن حکم فیلترینگ، در توسعه این بخش دستانداز ایجاد کرد.
آذری جهرمی ادامه داد: در حوزه بینالملل نیز به آنهایی که تلاش میکنند ایران را در بخش فناوری اطلاعات منزوی کنند این پیام را میدهم که جوانان ایرانی پشت هیچ در بستهای نخواهند ماند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برگزاری نمایشگاه الکامپ به عنوان مسیری برای رسیدن به تحول دیجیتال در کشور گفت: مسیر پیش گرفته شده از سوی سازمان نظام صنفی رایانهای در الکامپ، مسیر درستی است و حضور پررنگ کسب و کارهای نوپا در این نمایشگاه نشان دهنده این موضوع است.
آذری جهرمی با بیان این که منابع مالی بخشهای دیگر توسط فناوری اطلاعات جذب میشود، گفت: تصویب طرح نوآفرین که قرار بود معضلات کسب و کارهای نوپا را حل کند، در دولت به دلیل برخی چالشها به تاخیر افتاد اما قول میدهم به زودی این طرح تصویب شود تا نظامات بیمه، مالیات و تامین مالی کسب و کارهای نوپا اصلاح شود.
جهرمی با بیان اینکه نظام اقتصادی دنیا به سمت بهرهوری در حرکت است و فناوری اطلاعات ابزاری برای تحقق این بهرهوری است، گفت: چالشهای مختلف کشور در حوزه آب، قطعی برق، آلودگی هوا، بوروکراسی اداری و مشکلات متعدد در نظام بانکی و اقتصادی با ظرفیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات قابل حل است.
لزوم حل مشکلات بخش خصوصی از سوی حاکمیت
وی با اشاره به این که حاکمیت باید حلال مشکلات بخش خصوصی باشد تا آنها بتوانند چالشهای کشور را حل کرده و توانمندی و خلاقیتشان را بروز دهند گفت: بعد از ظهر امروز اتفاق مهمی در حوزه توسعه نظام اعتماد عمومی رخ خواهد داد و ما لایحه صیانت از دادههای شخصی را رونمایی میکنیم.
جهرمی افزود: این لایحه جزو وعدههای دولت و یکی از پارامترهای صیانت از حقوق شهروندی است که سبب توسعه کسب و کارهای نوپا و توسعه نظام اعتماد عمومی میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این لایحه مختص به پیامرسانها نبوده و تمامی کسب و کارها را شامل میشود و ما امیدواریم پس از آن به لایحه کپیرایت ورود کنیم.
وی درباره حضور بخش بینالملل در الکامپ نیز گفت: امروز شاهد حضور وزیران ارتباطات جمهوری آذربایجان و اندونزی هستیم و همچنین هیات روسی با مدیریت وزیر سابق ارتباطات این کشور فردا از نمایشگاه الکامپ بازدید میکنند و این رویداد فرصت خوبی برای توسعه همکاریهای منطقهای حوزه فناوری اطلاعات دانست.
فعالیت درحوزه ICT جنسیت نمی شناسد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در ادامه حضور خود در الکامپ، به بازدید از بخش الکاماستارز نیز پرداخت و پای صحبت استارتاپها و فعالان این حوزه نشست. در این گزارش، بخشی از گفتوگوهای وزیر با کسب و کارهای نوپا را میخوانید.
حضور در اتاق شتاب
محمد جواد آذری جهرمی ابتدا به اتاق شتاب رفت، مسوولان بخش اتاق شتاب الکاماستارز به وزیر فاوا گفتند: طبیعتا همیشه متخصصان و مربیان بخشهای مختلف کسب و کار، همواره در دسترس یک کسب و کار نیستند. در الکامپ این فرصت فراهم است که هر استارتاپ، با تعداد زیادی از منتورها در بخشهای مختلف ملاقات کرده و از آنها مشاوره بگیرند. در نمایشگاه الکامپ، هر روز 50 استارتاپ اینجا میآیند و هر کدام در طول دو ساعت انواع مسائل تجاری و حقوقی را بررسی میکنند. ما پارسال هم در نمایشگاه این ایده را اجرا کردیم و توصیه میکنیم که این روند در طول سال هم ادامهدار باشد.
وزیر ارتباطات هم با تاکید بر ادامهدار بودن حضور این بخش برای کمک به استارتاپها گفت: طرح ما این است که کل مراکز توانمندسازی که در کل کشور داشتیم را با شیوه جدید بازتعریف کنیم و به جای دانشگاهها به بخش خصوصی بدهیم.
لزوم حمایت از بانوان
در بخش بعدی، آذری جهرمی به بازدید از آوردگاه سرمایه پرداخت. در این بخش استارتاپ زودشور در حال توضیح محصول خود در مقابل سرمایه گذاران بود.
وزیر فاوا سپس در غرفه الکامتاکز حضور یافت و پای صحبت سخنرانان در پانل "زنان در آینده اکوسیستم استارتاپی" نشست. آرزو خسروی درباره کسب و کار خود کفا: فرش آنلاین توانسته فرش ایرانی را گسترش دهد و خیلی از کشورهایی که از چین و ترکیه خرید می کردند الان از فرش آنلاین خرید می کنند. این خیلی اهمیت دارد که فرش آنلاین توانسته بازاری را برای فرش ایران گسترش دهد.
وی با گلایه از عدم حمایت از کسب و کار بانوان گفت: آقای وزیر حمایتی از طرف شما از ما بانوان نبوده است و حتی در نشستهایتان هم از کسب و کارهای بانوان خیلی دعوت نکردید. تا الان تنها حمایتی که انجام شده، حمایتهای مالی و معنوی بوده که کمیسیون فرهنگی مجلس از ما کرده است. ما به عنوان فرش آنلاین توانستیم وارد بازار سنتی شده و فرش ایران را به خارج از کشور ببریم، با مذاکراتی انجام دادیم واین توانایی های ما بوده که به عنوان یک زن توانستیم این کار را برای ایران انجام دهیم.
وزیر فاوا نیز در پاسخ گفت: بی شک بانوان توانمند ایرانی بیش از اینها در عرصه حضور دارند،خصلت این کسب و کارها این است که دخالت و تصدی گری دولت در آنها کمتر است و باید روی پای خود بایستند، اما ما باید اکوسیستم را درست کنیم. این کار را در یک سال گذشته با جدیت پیگیری کردیم. البته اگر مشکلاتی دارید که ما بتوانیم حل کنیم از تامین منابع مالی از تسهیل مقررات، کمک می کنیم و اطمینان داریم که بانوان ایران ارزش و توانمندی شان بالاتر از اینهاست. ما هم تشکر میکنیم از شما که در تحول دیجیتال کشور بخشی از مسوولیت را بر عهده گرفتید و پیش می برید. اکنون اگر اتفاقی در کشور می افتد نباید از مسوولان تشکر کرد و باید از شما تشکر کرد.
نقش بانوان در اقتصاد کشور دیده شود
در ادامه این پانل سولماز صادق نیا نیز پس از آن با اظهاراتی درباره حضور بانوان در کسب و کارهای اینترنتی گفت: ما در انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی قریب به 1000 عضو داریم و از این بین چیزی حدود 200 کسب و کار با مدیریت بانوان اداره میشود. ما زن، همسر و مادر هستیم و نقشهای متعددی داریم. ما میخواهیم بخش توانمندسازی بانوان و نقشی که میتوانند در رشد اقتصاد کشور داشته باشند دیده شود. ما جایی شنیدیم که گفتند بهشت زیر پای کارمندان نیست، که زیر پای مادران است. ما می خواهیم با افتخار بگوییم مادر و همسر هستیم و کار می کنیم. جامعه هم باید کمک کند که زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور کار کنند و چرخ اقتصاد بچرخد.
وزیر ارتباطات در بخش پایانی حضور خود در این پانل، گفت: ما فردا با جمعی از وزرای سایر کشورها همایشی با عنوان ICT و توانمندسازی بانوان و نقش بانوان در توسعه ICT داریم و از شما دعوت میکنیم در این نشست حاضر شوید. البته نگاه جنسیتی در عرصه ICT خیلی درست نیست و این عرصه خیلی زن و مرد نمیشناسد، همه پیشوران تحول و پیشرفت در کشور هستند و باید در هر عرصهای که میتوانند حضور پیدا کنند، فارغ از نگاه جنسیتی حضور داشته باشند. اصلا خصلت ICT این است که محدودیتها و قیودی که برای بانوان هست را نادیده میگیرد و میتواند در رشد آنها اثرگذار باشد.
وعده وزیر فاوا در جمع بازیسازان
پس از آن، جهرمی در بخش الکام گیمز حاضر شد. امین امیرشریفی مدیرعامل کافه بازار با ارائه توضیحاتی درباره حضور بازی سازها در نمایشگاه الکامپ گفت: کافه بازار امسال بازی سازان را دور هم جمع کرده است.
وی آمار جالبی هم ارایه کرد: از سه میلیون گیمری که در کافه بازار پرداخت بازی انجام دادند، دو و نیم میلیون برای بازیهای ایرانی بوده است.
حسین مزروعی مدیرعامل آواگیمز نیز با اشاره به موانع بازی سازی در کشور گفت: بازار گیم یک بازار 110 میلیارد دلاری در دنیاست که متاسفانه در ایران به آن توجه نشده و سرمایه گذاری جدی هم کسی انجام نداده است. مجموعه ما حدود دو سال پیش به عنوان اولین مجموعه، کار جدی را در حوزه گیم شروع کرد، سرمایه گذاری کردیم، در این دو سال بعضی از بازیهای پرفروش در بازار ایران را درست کردیم، بازی منچ آنلاین را داریم که سالانه دو میلیارد فروش دارد و چهار دانشجو آن را درست کردهاند. این یعنی ما از نظر تکنولوژی هم خیلی عقب نیستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه حجم سرمایه گذاری و توجهی که به حوزه گیم میشود کم است، افزود: ما تنها مجموعهای بودیم که این کار را کردیم و ریسکمان خیلی بالاست. برای بخش خصوصی خیلی زیاد است که بخواهد 10 میلیارد در یک حوزه سرمایه گذاری کند. اینکه کافه بازار این کار را کرده کار تحسین برانگیزی بوده و شاید یک میلیارد هزینه کرده باشند برای این تیمها که کاملا هم از طرف بخش خصوصی است و حمایت دولتی ندارد. توقع ما این است که اگر یک مجموعه مانند کافه بازار یا آوا گیمز 10 میلیارد هزینه می کند، دولت هم 5 میلیارد اضافه کند، نه در قالب پروژه بلکه در قالب سرمایه گذاری خطرپذیر. امروز اگر 100 میلیارد تومان در گیم ایران خرج بشود، کل این صنعت را می توان شخم زد و از اول راه انداخت.
وزیر ارتباطات هم در واکنش به این اظهارات بیان کرد: بخشی از صندوق خطرپذیر در طرح نوآفرین را میتوان به گیم اختصاص داد.
سپس وزیر ارتباطات در غرفه پاییزان حضور یافت که مسوولان این غرفه توضیحاتی را ارائه کردند: بازی ما جز بازیهای پرفروش در ایران است و قرارداد انتشار خارجی آن هم با یک شرکت روسی هم بسته شده است. البته ما با شرکتهای مختلفی صحبت کردیم اما به دلیل تحریم ها برخی نپذیرفتند. اما الان با یک شرکت روسی کار میکنیم و بازی مان هم از ماه آینده در این بازار منتشر می شود.
پس از آن وزیر در غرفه بازی سازی تاد حضور یافت و مسوول این غرفه درباره دو بازی شرکت گفت: ما دو بازی کار کردیم که هر بازی بین یک تا سه سال زمان برده است. اولین بازی که ساختیم فروت کرفت، یک بازی کارتی بوده که جزو اولین بازی های موبایلی آنلاین در ایران بوده است ودر زمان انتشار برای یک سال و نیم، پرفروش ترین اپلیکیشن و بازی بود. دومین بازی هم با دوسال اختلاف شروع کردیم که سال گذشته منتشر شد، بازی پرسیتی یعنی شهر پارسی که بازی شهرسازی است. تا کنون سه میلیون نفر فروت کرفت را بازی کردند و پرسیتی هم یک میلیون را رد کرده است.
وزیر همچنین در غرفه شرکت بازی سازی نردبان اندیشه حضور یافت که مسوول این غرفه نامهای را از طرف کل مجموعه بازی سازان به وزیر ارتباطات ارائه کرد. بازی باقلوا متعلق به این شرکت و به گفته تولیدکنندگانش، پرمخاطبترین بازی کافه بازار است و 5 میلیون نصب فعال داشته است که حتی از بازی کلش آف کلنز هم در کافه بازار نصب بیشتری داشته است.
تقدیر وزیر از فعالان کسب و کارهای نوپا
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه در بخش الکامپیچ حضور یافت و ضمن تماشای ارایه استارتاپها، در سخنان کوتاهی گفت: وظیفه ما به عنوان دولت زمینهسازی و رفع موانع است. از این که از مجال استفاده کردیده و برای آبادی کشور تلاش میکنید ممنون زحماتتان هستم.